Showcase

Faut haut

Saturday, 21 February 2015

Gisteren naar een feest in De Kring geweest. Daar was ik nog nooit binnen geweest. Het leek me geen plek voor mij. Ik houd sowieso niet van besloten clubs. Maar gisteren speelden de Spinshots en mocht je er gewoon binnen als je een kaartje kocht.
De Spinshots zijn altijd dik de moeite waard, maar daar heb ik al vaak genoeg over geschreven. De avond was een succes omdat ik het leuk vind om te zien hoe het er op een feest aan toe gaat, wat voor mensen er zijn. En er werd gedanst.
Maar de echte verrassing was de tweede band: Faut Haut. Nog nooit van gehoord, maar al bij het eerste nummer gingen mijn sensoren bliepen, ook al had ik toen nog geen idee wat dit zou gaan worden. Dat had ik na afloop nog steeds niet, maar toen had ik wel het gevoel dat ik een van de origineelste optredens in tijden had meegemaakt.
Vier jongelui, die volkomen ontspannen tamelijk ingewikkelde dansmuziek maakten die naar mijn idee nergens op lijkt. Misschien een beetje op DEVO en in de verte ook op James White & The Contortions, maar dat is niet meer dan een indicatie. Hier is mijn favoriete nummer van de avond:

Niet alle liedjes die Faut Haut speelden waren zo uptempo, en eigenlijk ware vooral de langzame nummers het dansbaarst. De hele ceedee is te beluisteren op YouTube, dus u kunt een beetje voelen wat u gisteren hebt gemist.

Comments:

sjef huurdeman

2015-02-21 20:47:34

Heel goed, Frits!!!!

frits

2015-02-21 22:43:04

Ik neem hem bij een volgende sessie mee, Sjef.