Showcase

Pacific Parc

Sunday, 15 February 2015

Vandaag, zondag dus, sta ik weer naast Sjef Huurdeman in het diskjockey-eiland van Pacific Parc. De tmea’s van deze sessie zijn psychedelische soul, crime-tunes en artiesten die hun hits in een vreemde taal zingen. Ik had de tijd dus ik heb er werk van gemaakt. Met name de verzameling liedjes van bekende artiesten die zich vergrijpen aan vreemde talen zal de bezoekers van Pacific Parc toch af en toe een wenkbrauw doen fronsen.

Hier is een voorbeeld, The Supremes die een van hun hits in het Duits doen.

Dit is trouwens een van de betere liedjes uit de verzameling die ik meeneem om Sjef wakker te houden. Veel andere artiesten hadden aanzienlijk meer moeite om de vertaling van hun hit in te zingen. Hier is bijvoorbeeld Dusty Springfield met “Auf”:

Hoe goed het ook gedaan is, het blijft een uiterst vervreemdende ervaring om een lied dat je uit je hoofd kent in een vreemde taal te horen, gezongen door de originele zangers. Hier zijn de Moody Blues:

Ik denk dat de bezoekers van Pacific Parc heel blij zijn dat ik maar twee uur van dit soort muziek bij me heb. En dan komt Sjef natuurlijk ook nog met een flinke lading van dit soort audio terreur aanzetten. Maar als de zaal leeg is, gaan we psychedelische soul en crime-tunes draaien. Dat wordt genieten!
Ik heb de meeste van deze liedjes gekregen van John K. Op een van zijn ceedees staat een nummer van Tony Cavanaugh , “Hummel Twist”. Ik ken de man niet en dat is eigenlijk wel belangrijk in dit genre. Maar als je zo ongelooflijk goed de plank misslaat als Tony Cavanaugh hoef je wat mij betreft niet bekend te zijn:

Comments: