Showcase

Muziek

Thursday, 19 February 2015

Ooit, in de jaren tachtig, drumde ik in een rockabillybandje. Als drummer. De gitarist woon tegenwoordig in Slovenië en speelt daar in diverse rockabillybands . Hier is een video van Clockwork Psycho:

De bassist kom ik af en toe tegen bij concerten, maar hij maakt geen muziek meer. De zanger heb ik heel lang niet gezien,maar vandaag stuurde hij een link naar drie liedjes die hij helemaal in zijn eentje heeft gemaakt. In het begin had de band een zangeres; die zingt volgens mij ook niet meer.
Ik ben heel blij dat ik niet meer in een band zit. Los van de pijnlijke confrontaties met mijn muzikale tekortkomingen, is er altijd dat gedoe. Het sjouwen met spullen, het geëmmer met apparatuur, al die botsende ego’s, dat is niet echt iets waar ik gelukkig van word.
Waar ik wel gelukkig van word,is singeltjes. Vandaag was ik voor het eerst in lange tijd weer eens bij Concerto. In de 1 euro bakken vond ik behoorlijke lading fraaie plaatjes. Met als knaller de singel “Janus” van Peter en zijn Rockets. Ik had hem op elpee, maar op singel is natuurlijk veel leuker. Ik draai hem bijna altijd als ik ergens mag draaien, en het levert altijd een reactie op. Hij staat niet op Youtube, dus dan maar zo:

Andere verrassingen die ik bij Concerto kocht was een B-kant van een late singel van The Village People:

Verder veel soul gekocht, zoals deze van Jackie Moore:

En ook een leuke verrassing waren de twee singels van De Sgeurvreters. Twee dezelfde, het epeetje dat ik al had, maar ik dacht: er zijn vast twee lezers van dit blog die dit kleinood ook wel in zijn of haar kast wil hebben staan. Hier zijn de Sgeurvreters tijdens een recente repetitie:

Comments: