Showcase

Markante mensen

Saturday, 23 January 2021

Ik zou graag een serie portretten willen maken van markante mensen die ik zelf heb meegemaakt. Ik hoef ze niet noodazelijk persoonijk te hebben gekend, als ik ze ken van de radio of van optredens waar ik bij was, is dat ook goed. Het gaat me om het in kaart brengen van de mensen die in mijn leven iets belangrijks en goeds betekenden.
Momenteel wordt mijn leven voor een groot deel ingekleurd door witte boorden criminelen en overbetaalde imbecielen. Wat een verschil me de tijd dat ik elke week Herman Brood, Jules Deelder en Simon Vinkenoog ergens zag of hoorde. Het voelt alsof dit soort mensen is uitgestorven.
Dit is niet Bennie Jolink:

Het moet de Haagse dichter Adriaan Bontebal voorstellen. Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit ergens in levende lijve heb gezien, ik herinner me ook geen enkel gedicht van de man. Hij stierf in 2012. Net als alle andere mensen die ik in gedachten heb voor dit project was hij van de straat. Tegenwoordig is het internet belangrijker dan de straat voor veel mensen. Met als gevolg een laffe, saaie en uiterste neppe generatie bekende mensen. Ik ben zooooo blij dat ik andere tijden en andere mensen heb meegemaakt.

Comments:

Niels de Wit

2021-01-27 10:38:11

Ik vermoedde altijd dat Adriaan Bontebal (samen met Cees Veerman van de Cats) de inspiratie vormde voor Koos Koets (Mozes kriebel!)