Showcase

Terug naar af

Sunday, 29 June 2014

Een jaar of tien geleden begon ik met het maken van abstract tekeningen. Het duurde een paar jaar voordat dat lukte. De eerste jaren had ik toch altijd nog een vertrekpunt nodig, een houvast. Meestal was dat een stukje van een krantenfoto. Ik heb toen honderden tekeningen in die stijl gemaakt, tot ik op een gegeven moment echt helemaal los was van al mijn vroegere ideeen over tekenen.
Vandaag mocht ik voor Gabi twee afscheidspagina’s versieren die zij voor collega’s had geschreven. Ze had daarvoor heel fraai gekleurd papier gekocht bij Flying Tiger. Dit zijn de restjes van de paar stukjes die ik heb gebruikt:

Ik ben altijd heel zuinig met papier, dus ik heb nog geen tiende van het pakket gebruikt. En van dat tiende deel heb ik dus ook nog eens driekwart bewaard. Een mooie gelegenheid om nog eens een paar van die allereerste abstracte dingen te maken.

Meer zat er vanavond niet in. Ik heb twee dagen vloeren uit woningen gesloopt en dat bleek niet het simpele werkje dat ik gedacht had. De man of vrouw die ooit, waarschijnlijk een jaar of dertig geleden, al die hardboard platen met GLEUFSCHROEVEN heeft vast gemaakt, mag zich bij mij melden voor zijn of haar welverdiende lijfstraf.

Comments: