Showcase

Martins Monthly Pinup Parlour

Sunday, 29 March 2020

Afgelopen donderdag was er weer een modeltekenavond georganiseerd door Martin Draax. Vanwege de omstandigheden ging het deze keer via een live stream op FaceBook. Het was een succes. Ik heb zoals altijd drie uur een gevecht met mezelf gevoerd en na afloop voelde ik me als herboren. Ik heb zelfs voor het eerst in weken goed geslapen.
Het model was Laura A. Dima en ondanks dat ik haar vaker heb gezien was het niet makkelijk om haar te tekenen. Maar het was heerlijk om drie uur in een activiteit te kunnen verdwijnen. En de commentaren van de andere deelnemers waren ook hartverwarmend.
Ik heb al mijn tekeningen bewaard, ook de 1 en 2 minuten schetsen.

Ik mis het uitgaan. Dit digitale evenement was een welkome onderbreking van de corona-gekte, maar het blijft een surrogaat van de analoge versie.

Ik heb wederom tegen beter weten in geprobeerd ook het gezicht van het model te tekenen. Dat maakt de tekeningen lelijk. Maar bij onderstaande tekening heeft het goed uitgepakt, al lijkt het resultaat niet op Laura. Terwijl ik dit maakte vond ik het de moeilijkste van de avond, maar achteraf vind ik het de meest geslaagde.

Comments: