Showcase

MMPP (2)

Friday, 6 March 2020

Ik wil mezelf verrassen, liefst verbazen als ik iets doe. Daarom worstel ik zo met dat modeltekenen, want daar voel ik me als een hele slechte versie van mezelf. Misschien wil ik te graag, misschien leg ik de lat te hoog, misschien overschat ik mezelf, maar eigenlijk denk ik gewoon dat het mogelijk is om te tekenen zoals ik me ‘s nachts in mijn halfdromen voorstel. Dus volgende maand ga ik het gewoon opnieuw proberen.
Op zo’n avond zijn er drie sessies, waarbij het model telkens andere kleding draagt. Elke sessie bestaat uit een aantal korte poses, van een of twee minuten, en een paar langere poses van vijf of tien minuten. Die korte poses vind ik extreem lastig. De tekeningen die ik maak vind ik zo lelijk dat ik blokkeer. In de collages die ik maak (zoals wat ik gisteren liet zien) laat ik al die snelle schetsen weg, maar hier zijn de een minuut schetsen die ik van Quinty maakte:

Het zijn ze niet allemaal, ik heb ze gefotografeerd met mijn telefoon en vervolgens uitgewerkt. Achteraf zag ik dat er een paar ontbreken, maar die zijn nu verandert in wat u hieronder ziet. Ik heb geen lijnen toegevoegd, vrijwel geen typex gebruikt en alle gezichten weggehaald.

Comments: