Showcase

Nespresso

Tuesday, 17 March 2020

Een jaar of tien geleden ben ik opgehouden met schetsen. Behalve als ik letters en alfabetten ontwerp teken ik alles meteen met een pen. Ik maak de lijnen later dikker, maar ik schets niet meer. Ik vond schetsen altijd frusterend, ik zat mezelf voortdurend te confronteren met mijn onkunde en kreeg zelfs een hekel aan tekenen. Op een dag zei Peter Pontiac tegen me dat ik met een potlood moest tekenen, niet schetsen. Dat was een eye-opener. En toen heb ik al snel het schetsen maar helemaal afgeschaft.
Sindsdien zijn de tekeningen die ik maak totaal anders. Ik beschouw ze als een proces, ik ben mezelf aan het ontwikkelen. De losse tekeningen zijn niet waar het om gaat, het gaat erom dat ik op een dag kan tekenen als ik zou willen. In mijn hoofd kan zien hoe dat zou zijn, maar helaas is de praktijk iets ingewikkelder.

Er is hier een scheurkalender in huis gekomen met 365 spreuken om te leren omdenken. Ik heb de drie aardigste spreuken tot nu toe geletterd. Met nog negen maanden te gaan zal u dus nog wel meer van deze kalender te zien krijgen.

Comments: