Showcase

Cadeau singels

Tuesday, 21 May 2013

Mat Schifferstein ken ik al zo lang dat ik niet meer weet wanneer ik hem heb leren kennen. Hij is onder andere uitgever (Sherpa ) maar we delen ook andere interesses. Door allerlei omstandigheden hebben we elkaar een tijdje weinig gezien, maar vorige week was ie er dan toch weer. Met een stapel singels, die hij van een van zijn vrienden had gekregen om aan mij te geven. Die vriend is Peter Kuipers. Ik zie Peter wel eens, maar ken hem eigenlijk amper. Des te leuker om dan dit van hem te krijgen:

Uitleggen hoe ik aan mijn collecties kom, is altijd lastig. Veel mensen denken dat ik elke dag tien winkels bezoek. Het tegendeel is waar: de helft krijg ik gewoon thuisbezorgd.
Het hoogtepunt van dit stapeltje is een Poolse Zingende Ansichtkaart:

Ik denk dat de foto oorspronkelijk een stuk minder groen was dan ie nu is, en ik denk dat het plaatje ooit plat genoeg was om het werkelijk te kunnen beluisteren op een pickup. Maar een gegeven paard wordt hier nooit in z’n bek gekeken.

Comments:

Roland Vonk

2013-05-22 20:05:13

Leuk!
Bij mij gaat het net zo.
Ieder ogenblik krijg ik pakjes en dozen vol vinyl, of bellen mensen op of ik hen wil komen ontdoen van hun platenverzameling.
Deze week ook weer een paar.
Net belde nog de ‘dochter’ van het Rotterdamse accordeonduo De Theunee’s. Ruimt haar platen op. Morgen langs. Meteen scanner mee om oude foto’s in te scannen.

De meeste plaatjes op je foto ken en heb ik.
Maar als je dubbele Sonopressen voor me wilt bewaren: graag. Sonopresse heb ik nog lang niet compleet.
Ik kom binnenkort met alle plezier weer eens kijken.