Showcase

Ornamenten

Thursday, 16 May 2013

Deze ornamenten heb ik onlangs getekend. Maar ik heb er weinig over te vertellen, ik ben op het moment eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in wetenschap. En ik zit soms wat te tekenen terwijl ik naar lezingen luister.
Deze video gaat niet over Richard Dawkins. Hij is de belichaming van een vorm van wetenschap bedrijven die in onze westerse samenleving langzaam de enige officiële vorm aan het worden is, terwijl het in feite niets met wetenschap te maken heeft. Ik ben erg blij met dit verhaal van Rupert Sheldrake, omdat ik vanaf nu Richard Dawkins en zijn soortgenoten niet meer ga volgen. Dit zijn doodlopende wegen. Dat durfde ik tot nu toe niet te zeggen, maar vanaf nu wel. Uiteraard hoef ik het niet te zeggen, het is gewoon een afgesloten hoofdstuk.

Comments:

jan

2013-05-17 00:05:20

Ok, je hebt natuurlijk het recht om mensen te ‘ontvolgen’ maar doe je daarmee niet hetzelfde als wat je hen verwijt?

frits

2013-05-17 09:12:59

Jan: misschien wel, maar ik moet of wil keuzes maken. Ik ga me niet bezighouden met het werk van mensen die de boel willens en wetens bedriegen.

Jon van den Berg

2013-05-17 19:26:51

Anyways, de ornamenten zijn prachtig. Heel verschillend per stuk maar per vel zeer rustgevend. De emotionele tegenhanger van het mathematische Kaba-ornament van Bram de Does – eindeloze combinatiemogelijkheden met één asymmetrisch ornamen en zijn spiegelbeeld:
http://www.google.nl/search?q=bram+de+does+kaba&hl=nl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=T2eWUc75IOOm0AWHwIDwDQ&ved=0CDQQsAQ&biw=1600&bih=799