Showcase

Exotic soul dilemma (2)

Sunday, 12 May 2013

Ik luister minder naar muziek dan een jaar of vijf geleden. Tot dan toe was het een fulltime bezigheid. Maar door een samenloop van omstandigheden is dat veranderd. Ik luister nog steeds veel naar muziek, maar minder en naar andere muziek dan vroeger.
Vroeger hing mijn luistergedrag samen met het verzamelen van platen en met het maken van radioprogramma’s. Maar ik maak geen radio meer, ik verzamel minder fanatiek en er is Spotify. Ik ben eigenlijk gewoon de weg kwijt als het om muziek gaat en ik ben ook niet fanatiek bezig om hem terug te vinden.
Er zal nog een hele hoop muziek zijn die ik nog nooit gehoord heb, maar de grote muzikale ontdekkingsreis is dankzij het Internet afgelopen. Ik ben minder nieuwsgierig naar wat ik nu nog niet gehoord heb dan ik nieuwsgierig was naar wat ik vijf jaar geleden nog niet gehoord had.
Exotische soul muziek is nog steeds leuk omdat het een van de genres is die nog niet in kaart zijn gebracht en die in Nederland is te verzamelen. Het is zeker niet de beste muziek die ik ooit gehoord heb. Maar fascinerend is het wel. Ik heb nu tien compilatie-ceedees gemaakt, en eigenlijk zou ik opnieuw moeten beginnen omdat nu alles door elkaar staat. Maar aan de andere kant, wie wil 25 rommelig gezongen liedjes horen die lijken te zijn opgenomen met een tosti-apparaat?

De cover van de Happy Boys van de hit van Dillinger zit ook in de stapel dubbele singels:

Ik heb negen singels van Big John Russell, ondanks dat hij er volgens Wikipedia maar vijf gemaakt heeft. En volgens Wikipedia heeft hij ook de mannelijke stem op de eerste singels van Spooky & Sue ingezongen. Dat wist ik niet, maar ik heb ze gedraaid en het klopt. Daarom zijn die singels zo goed!
Er zitten ook wat Big John Russell plaatjes in de stapel, zoals deze:

Ik denk niet dat het veel zin heeft om u te proberen over te halen mijn dubbele Exotic soul-singels over te nemen. Maar mocht u toch belangstelling hebben, deze zitten er ook tussen:

Maar deze ook, dus weet waar u aan begint:

Comments:

Thomas

2014-09-04 23:42:16

Klinkt spannend! Als ze nog niet allemaal weg zijn, heb ik wel interesse… heb ook t een en ander te ruil eventueel (exotische soul etc).