Showcase

De Kievers

Monday, 19 May 2014

Zoals u weet ben ik geen echte liefhebber van de muziek van de Beatles. Het is gewoon te goed, denk ik. Het is net als met het sanitair en de paperclip: zaken die mijn leven immens verrijken, waar waarvoor ik toch relatief weinig waardering voor opbreng omdat ze te vanzelfsprekend zijn.
Maar ik houd wel van alle randverschijnselen betreffende de Beatles. En daarom ben ik heel blij met een ceedee die ik gisteren kocht op een van de Beatles-evenementen die ik de afgelopen dagen bezocht in verband met het feit dat het een halve eeuw gelden is dat de Beatles in Nederland optraden:

Het zijn allemaal Beatles-liedjes gemaakt door Nederlanders voor de dag dat ze hier kwamen. En voor het geval u het vergeten bent: in 1964 namen heel veel mensen de Beatles totaal niet serieus: ze werden gezien als de eerste boyband, en de populariteit zou al over het hoogtepunt hen zijn. Maar toch: op deze Kievers-ceedee staan maar liefs achttien Betales-liedjes. Covers, odes, parodie├źn en pastiches, waarvan ik er een aantal nog nooit eerder gehoord heb. Het zou te ver gaan om te zeggen dat dit een goede compilatie is, maar briljant is ie beslist. Hier is een liedje van Gonnie Baars dat voor mij nieuw was en dat de sfeer van deze compilatie redelijk weer geeft:

De ceedee schijn te zijn verschenen in een genummerde oplage van slechts 25 exemplaren, dus als ik u was zou ik er snel achteraan gaan!

Comments:

Jon van den Berg

2014-05-19 12:12:34

Jeetje Frits… extra dank van mijn kant is dus zeker op z’n plaats – DANK!

Roland Vonk

2014-05-21 12:56:21

Zeer illegale uitgave.
Zoals het hoort.
Zal eens informeren bij de bewuste criminelen of ze nog aan me hebben gedacht.

Dolf Hell

2014-05-21 16:54:53

…en aan mij natuurlijk. Frank Zijp en ik stonden in 1964 als Parool-verslaggevers niet voor niets op de Kloveniersburgwal om de Beatles-intocht gade te slaan. Hoewel, althans ik, meer voeling had met de Rolling Stones.