Showcase

The Unborn Brothers

Wednesday, 28 May 2014

Afgelopen zaterdag speelden The Unborn Brothers in Maloe Melo. Geen enkel medeleven of ook maar enigzins rekening houdend met mijn Jimmy Nicoll-complex werd ik gevraagd om die avond plaatjes te draaien. Maar goed, ik wilde de band best wel graag wel horen en als ik plaatjes draai is dat gratis, dus ik was er. En wow, wat was ik blij dat ik er was. Met name de eerste nummers waren erg goed. Het kakte een paar keer behoorlijk in en de mannen stonden er soms wat beduusd bij, waarschijnlijk geïmponeerd door de volle zaal en het feit dat er zelfs af en toe gedanst werd, maar ze herpakten zich telkens weer. En de nieuwe drummer, Erik Kriek, is absoluut een aanwinst voor de band.
Ik heb het concert geprobeerd op te nemen, maar dat is helaas maar matig gelukt. Ik miste het eerste nummer voor de helft, mijn iPhone viel een paar keer op de grond en er werd soms hard doorheen gezongen en gepraat. Maar goed, hier is het tweede nummer, om u een indruk te geven van The Unborn Brothers live:

Voor de mensen die Maloe Melo niet kennen: het is “the home of the blues” en er hangt een sfeer van bier, bikers, bier, baarden, bier en blues. Toen ik mijn eerste plaatjes had gedraaid vroeg de eigenaar bezorgd of ik echt de hele avond dit soort muziek ging draaien. Maar ik had me voorgenomen om me daar niks van aan te trekken, dus ik heb gewoon lekker mijn favoriete singels gedraaid. Tot mijn verbazing werd er gedanst. Dat is in Maloe Melo tamelijk ongebruikelijk, zeker na twee bandjes die voor eigen vrienden en familie spelen. Er stonden zo’n tien a vijftien dames (!) op de dansvloer en die bleven er tot ik om half vier mijn spullen inpakte. En om mijn avond helemaal goed te maken, zei de eigenaar tegen me : “Dat waren best aardige plaatjes die je draaide.” U begrijpt dat ik in euforische staat naar huis ben gefietst en uitmuntend heb geslapen.

Comments:

Roland Vonk

2014-05-31 15:57:55

Mooi verhaal weer.