Showcase

Sigarendoosje

Saturday, 24 May 2014

Ik ben in fases bezig het huis van een vriend aan het opknappen. Hij woont in Leusden en dan blijf ik daar een nacht slapen, zodat ik er twee dagen kan werken. De man is een fanatieke verzamelaar en ik zou graag zien dat zijn verzameling wat mooier opgeborgen wordt. Veel moois staat nu in dozen of uitpuilende kasten. Ik ben niet alleen opknapper maar ook organizer, soms.
Vorige keer gaf hij me dit sigarendoosje:

Het is een doosje met dingen uit zijn jeugd, maar hij vond dat het doosje meer bij mij thuishoorde.
Er zaten wat losse verzamelplaatjes in:

De Swiebertje-kaartjes kende ik niet. Ik was destijds een fanatiek verzamelaar van alles wat er maar te sparen viel, maar ik heb toch een hoop over het hoofd gezien.
Interessant was dat er ook wat zakjes in het sigarendoosje zitten, waar de verzamelkaartjes of-plaatjes in hebben gezeten. Die zijn waarschijnlijk een stuk zeldzamer dan de plaatjes zelf:

Aan veel van die dingen heb ik hele goede herinneringen. Zoals die Asterix poppetjes, die ik per se wilde beschilderen zodat ze er echter uitzagen. Hoeveel uren ik daar niet mee bezig ben geweest…
Onderin het doosje zat nog een leuke toegift, die het feest compleet maakte:

Comments:

Jan Turkenburg

2014-05-24 11:14:05

wow!

Dennis Lambrechts

2015-03-01 01:00:55

Wat een prachtige inhoud van het sigarendoosje wat je hebt gekregen van je verzamelvriend uit Leusden. Vooral het zakje van Asterix. Bestaat er een kans dat ik dit zakje bij je los kan “weken”?
Gegroet, Dennis.