Showcase

D Raw Deal

Wednesday, 24 October 2018

Voor het derde nummer van het blad Tijdschrift schreef ik een stuk over Jordan Peterson. Ik wilde daar een portret van de man bij tekenen,maar dat lukte niet. Ik ben geen tekenaar die portretten even uit zijn mouw schudt. Ik doe maar wat, ik heb geen recept, ik trek net zolang lijnen tot het ergens op lijkt. In dit geval leek het nergens op.
Maar het zat me toch dwars dus ik heb het portret alsnog afgemaakt. Het is niet geweldig, maar het is ieder geval nu af:

Ik twijfelde even of ik de mogelijkheid om commentaar bij dit bericht te geven ga blokkeren, omdat het noemen van Jordan Peterson vaak tot zinloze discussies leidt, maar dat is me net iets te slap.
Ik maak me ernstig zorgen over veel jongens en jongemannen die ik mijn directe omgeving meemaak: leuke gasten, maar hun toekomst is uitzichtloos. Ze kunnen geen woning krijgen, banen zijn suf en slecht betaald, opleidingen onder universiteitsniveau stellen weinig voor, ze blowen de hele dag, ze luisteren naar raps waarin alles draait om rijk worden en dure spullen kopen, en ze zitten uren per dag online hun hersens te spoelen. Ik zou iets willen doen om deze jongens te inspireren hun potentieel beter te benutten. Maar hoe? Ik heb een tijdje terug bedacht om dagen te organiseren waarop wordt getekend onder begeleiding. Tekenen is een mooie ingang om mensen met hun bron in contact te brengen. Jordan Peterson’s boek “Twelve rules for life” zou een van de uitgangspunten zijn van dit project.
Maar ik ben geen organisator, ik weet niet eens of dit zou werken, en ik heb momenteel andere dingen om handen die mijn aandacht vragen. Maar mocht u zin hebben om dit plan uit te voeren, ik stuur u graag mijn aantekeningen voor “D raw deal”, zoals ik het project noem.

Comments: