Showcase

Soulful weekender

Saturday, 27 October 2018

Op 9, 10 en 11 november organiseert Amsterdam Soulful een soul-weekeinde op camping Zeeburg. Ik dans graag maar na twee uur dansen ben ik wel uitgedanst, dus drie dagen dansen is helaas voormij teveel van het goede. Maar ik verheug me nu al op zaterdagavond. Er staan ik weet niet hoeveel deejays op het programma en die draaien waarschijnlijk allemaal soulplaten die ik niet ken maar die hun dansbaarheid in de Northern Soulscene ruimschoots hebben bewezen.
Overdag, in ieder geval zaterdag en zondag is er een platen- en vintagemarkt. Ik ga daar zaterdag aan een klein tafeltje singelhoesjes voltekenen. Ik ga proberen iets moois te maken voor iedereen die daar een singeltje heeft gekocht. Ik weet nog net wat ik voor een hoesje ga vragen maar meer dan een paar euro zal het niet worden.
Een van de dames die dit organiseert vroeg om een tekening van een dame (zij zelf) en een man die samen op een bezem vliegen. Ik teken niet graag dit soort dingen, ik voel dan de vrijheid niet die ik wil voelen als ik teken, en dat is altijd terug te zien in de tekening. Maar ik doe dit soort projecten om het mezelf ongemakkelijk te maken, zodat ik wat leer. Dus ik heb het gedaan:

Eigenlijk wil ik het liefst het soort tekeningen maken dat ik ook op de Nespresso-dooosjes maak. Om dit aan de bezoekers van het evenement duidelijk te maken heb ik een paar voorbeelden gemaakt. Die zijn eigenelijk te bewerkelijk, want ik kan natuurlijk geen uur over een hoesje doe. De markt duurt maar vijf uur. Maar goed, het regelt zichzelf wel, en er is vast koffie genoeg om ter plekke een goed plan te bedenken.

Comments:

Jan Turkenburg

2018-11-02 21:00:03

prachtig!