Showcase

Restless

Tuesday, 16 October 2018

Ergens begin jaren tachtig kreeg ik een cassettebandje van Mikkel van der Meulen met daarop de eerste elpee van Restless, “Why don’t you just rock?”. Dat was een ear-opener van ongekende orde. Ik heb de elpee metten gekocht, en ook alle platen die volgden. Tot het inzakte tot een soort ge-oliede routine waar ik niet van houd. Zo klonken ze in de jaren tachtig:

Maar af en toe kijk ik op YouTube wat de band tegenwoordig doet, en tot mijn verrassing is de band in een nieuwe bezetting, met alleen zanger /gitarist Mark Harman nog uit het originele trio, gewoon weer heel goed.

Ik heb Restless maar een keer gezien, midden jaren tachtig, in Eindhoven, op een rockabilly festival. Ik vond ze toen nogal arrogant, maar wel vreselijk goed. Dat arrogante lijkt er tegenwoordig vanaf. Ik werd behoorlijk blij van bovenstaande video. Hopelijk spelen ze ooit nog eenkeer op fietsafstand van mijn woning, dan ga ik er zeker heen. Ik zag dat ze eerder dit jaar in Rozendaal hebben gespeeld. Daar waren ze ook in vorm, terwijl de ambiance niet bepaald geweldig leek. Misschien een idee voor Pacific Parc om Restless een keer te laten spelen?

Comments: