Showcase

(Toch) (weer geen) vaantjes

Monday, 1 October 2018

Vrijdag hebben Ger en ik de stand op het Stripfestival Breda ingericht:

Dit evenement was een reclame voor tekencursussen die we in 2019 gaan geven maar het was ook gewoon een feestje. Andere mensen gaan naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal of een concert van de toppers, maar ik vind dit een beter besteding van mijn tijd en geld.
Strips zijn ongelooflijk belangrijk voor mij geweest. Als puber had ik geen idee van wat ik met de rest van mijn leven moest doen en het lezen en teken van strips heeft me door vele slechte dagen getrokken. Ik houd nog steeds van strips maar ik heb ze niet meer nodig: ik heb inmiddels een goed leven. En een van de leukste aspecten van mijn huidige leven is dat ik de mogelijkheden heb om dingen te doen puur voor mijn plezier. Andere mensen enthousiast maken voor tekenen is een van die dingen. En stripfestivals zijn een goede plek om dat in de praktijk te brengen. Dat is het idee achter de Lijntrekkers Roadshow.
Het inrichten van de stand ging soepel. Ger doet dit al veertig jaar en dus waren we om vier uur al weer thuis. Ik zag de mislukte vaantjes op mijn bureau liggen en dacht: als ik NU begin kan ik nog net nieuwe vaantjes laten maken bij de copyrette. En dat leverde zestig van deze vaantjes op:


Wel jammer dat ik vergeten ben om ze uit te delen aan de deelnemers van de Roadshow.

Comments:

Ton de Ruijter

2018-10-01 23:04:26

Frits, bewaar zo’n vaantje voor mij svp?