Showcase

De Gay Plaat

Wednesday, 20 April 2011

Ik heb al heel lang niets geschreven over het project dat ik nog steeds van plan ben ooit tot een goed einde te brengen: een verzamelceedee met Nederlandstalige homo-liedjes. De reden voor het feit dat die ceedee er nog steeds niet is, is voor een deel mijn eigen laksheid. Sorrie voor dat. Maar het ligt er ook aan dat ik voornamelijk liedjes vind met een iets te hoog carnavalsdeungehalte. En dat valt mij niet aan te reken, lijkt me.
Harrie Berkhout gaf mij onlangs twee singels die in 1981 en 1982 werden gemaakt door de Gay Krant. Het label is De Gay Plaat, maar ik heb niet kunnen uitgooglen of er op dat label nog meer plaatjes zijn uitgebracht.

Het is ook maar de vraag of u en ik dat willen, want erg opwindend zijn de vier liedjes op deze twee Gay Platen helaas niet. Dat wilt u natuurlijk graag zelf bepalen, ik weet het, dus hier zijn ze:

Nelly Frijda en Hugo van Mondfrans met Is het een pot of is het een poot?:

.
FC De Gay Krant met Waar is jouw bal?:

.
Voetbalclub Du Masher en De Gay Krant met Voetbalknul:

.
Voetbalclub Du Masher en De Gay Krant met Bal:

Comments:

Ed

2011-04-21 22:55:00

Beide singles zijn geschreven door Henk Krol. De naam Rene Peperkamp die op het hoesje staat is trouwens een pseudoniem van Henk Krol als ik het goed begrepen heb.