Showcase

Pelforth, Oreo en Calippo

Wednesday, 13 August 2014

Ik drink niet graag wijn. Thuis drink ik het liefst koffie en Leffe Brune bier. De koffie in Zuid-Frankrijk was bijna overal erg lekker, maar het bier dat ik probeerde vond ik niet geweldig. Tot ik Pelforth ontdekte. Dat lijkt op Leffe Brune maar is misschien nog wel lekkerder.
Een bijkomend voordeel was dat de binnenkant van het karton waar een sixpack in werd verkocht, net als dat van de meeste andere bieren trouwens, een kleur heeft die ik heel fraai vind. Een stuk mooier dan de binnenkant van de Peo-verpakkingen, die ik dankzij onze dochter in grote getale kreeg te verwerken.
Het ergste karton was dat van de Ola Calippo ijsjes. Dat leek op een soort gestold papiermache. Maar als ik er snel met de stift overheen ging ging het nog net.
De kleine stukjes papiertje die ik van de vetkrijtjes af had gepeuterd heb ik uiteraard ook gebruikt. Ik had sowieso wel zin in meer collages maken,maar er was geen goed materiaal. Op straat lag nauwelijks papier.

Comments:

Tineke

2014-08-13 15:26:58

Ik mag hopelijk wél blij zijn dat ik steeds meer menselijke figuren ontwaar in je werkstukken? Hier een handje, daar een silhouet of een antract gelaat. Ik ‘móet’ namelijk altijd ‘something human’ ontdekken ik jouw abstracte werken; die herkenning doet me goed…

Rico

2014-08-13 19:41:25

Ik ben net als Tineke genijgt om ontwikkeling in je stoeipartijen met schaar en stift te verwelkomen. Deze serie is meer open van structuur, gevarieerder en prikkelt mijn fantasie op prettige wijze. Als je de afbeeldingen zou combineren met je hersenspinsels ipv iedere keer uitleggen uit welke papierbak je het materiaal dit keer haalt, wordt het een graphic novel. Kijken wat er gebeurt…..