Showcase

Vakantie

Sunday, 3 August 2014

Gisteren zijn we teruggekomen van drie weken vakantie in Zuid-Frankrijk. Ik zal daar de komende dagen op dit blog een paar dingen over vertellen. Ik had een schetsboek meegenomen en me erop verheugd daarin af te kicken van de kartonkunst-aanval die ik voor de vakantie had. Maar al de eerste dag veranderde het plan toen ik op tafel een stuk inpakpapier van een brood en wat verpakkingen zag liggen. Ik heb daar de platte, bruikbare stukken uitgeknipt en ben daarop gaan tekenen in plaats van in mijn schetsboek. Omdat het papier of karton vaak een beetje gedeukt of vies was, heb ik die tekeningen vervolgens uitgeknipt. Met dit als resultaat:

Het zijn hele kleine en fragiele dingen, vaak niet groter dan een speelkaart, die verder geen enkel nut hebben. Maar ik werd hier erg gelukkig van en wat mij betreft kon de vakantie op de eerste dag al niet meer stuk.

Comments:

Tineke

2014-08-04 00:38:59

Heerlijk om te horen hoe gelukkig jij kan worden van (ik noem het maar even oneerbiedig) fröbelen. Ik ken het gevoel nog van vroeger (ongeveer tot aan/in de puberteit), toen ik mijn hele kamer erop had ingericht. Daarna was het weg…