Showcase

Beursberichten

Wednesday, 16 December 2015

Na de Beurs had ik een lichte kater. Niet van de drank maar van het gevoel dat ik het toch weer niet echt goed had gedaan. Ik had niet de volle aandacht voor sommige mensen, ik heb teveel boeken gekocht en misschien had ik toch iets anders moeten doen dan weer een lading zines maken waar op zo´n dag weinig belangstelling voor is.
Maar vandaag is de stemming omgeslagen: de mensen die aan mijn tafel bleven staan om te praten of naar de zines te kijken zijn waarschijnlijk de allerleukste mensen die er die middag in Paradiso rondliepen. En ik mag dan niet veel boekjes verkocht hebben, ik kon er toch die avond van eten bij Waga Mama en dat is wel eens anders geweest. Bovendien heb ik een doos vol zines over die ik de rest van het jaar zorgvuldig ga verspreiden.
Michael Minneboo maakte deze foto´s:

Als u iets ziet liggen waarvan u denkt, ai, dat had ik best willen hebben en wat stom dat ik toch niet naar Paradiso ben gegaan, is dit uw laatste kans!
Lies Kindt, een illustratrice die ik een klein beetje ken als collega medewerker aan De God van Nederland, liep op de beurs rond met een doos waarin ze een stapeltje oud papier had, een kapot gescheurd boek van Willem Frederik Hermans en een minuscuul schaartje. Wat bleek: voor slechts vijf euro knipte ze portretten uit papier naar keuze! Dat is een kunst die ik al mijn leven lang bewonder maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die het ook daadwerkelijk doet. Het is een oud ambacht, en iets dat ik eigenlijk zelf ook best zou willen leren. Hier is hoe Lies mij knipte:

En dan kwam ineens Vincent langs met dit cadeautje:

Hij gaf dit naar aanleiding van een recente post over herinnerdingen van de jaren zestig. Ik denk dat ik binnenkort maar eens wat dieper ga duiken in dit onderwerp, want die Smurfen… Dat was me wat.
Kortom, ik moet niet zeiken, het was gewoon een geweldige beurs.

Comments:

Jon van den Berg

2015-12-16 21:55:29

Ha die Frits, caught in the act: op de foto van Michael Minneboo zie je hoe mijn rechterhand op weg is naar mijn mooiste aanwinst die zondagmiddag – een pakket home made blaadjes van zinemakers Rudi en Frits Jonker, aka de Blancoos

Jon van den Berg

2015-12-16 21:56:43

PS. Het op twéé na leukste kerstgeschenk van dit jaar

frits

2015-12-16 22:58:58

Jon, Jon…!

Sippy

2015-12-17 08:11:29

He die arm met dat vest, die herken ik.
Maar hoezo het twee na leukste kerstgeschenk Jon van den Berg. Heb je stiekem onder de kerstboom zitten kijken