Showcase

God van Nederland

Saturday, 12 December 2015

Ik had wat tijd nodig om de presentatie van de nieuwe God van Nederland te verwerken. Maar na een kort gesprek met mijn broer, die er bij was, kan ik er wel wat over vertellen. Er waren een stuk of dertig mensen op komen dagen, merendeels medewerkers en familie. Er waren vier presentaties, waaronder die van mij. De eerste was een leuk verhaal over hoe je als vijftigplusser gekleed kunt gaan. Het werd gedaan door Regien Strategier en Misja Beijers. Misja heeft een blog dat ik graag lees, waarin ze oudere opvallend geklede mensen op straat fotografeert. De dames lieten wat foto´s zien en gaven daarop hun commentaar. Daarna stond Gabriel Kousbroek op het podium, om zijn tijdschrift Anus te presenteren. Gabriel is illustrator en schrijver, onder andere voor De God van Nederland. Maar hij is vooral een punk. Die zie ik zelden meer, en als ik ze al zie zijn het nostalgische punks. Gabriel is gewoon echt een punk, en dat was even wennen in de OBA afgelopen woensdag. Hij begon al met een striptease, moest vervolgens het muzikale deel van zijn act solo doen omdat de muzikanten niet waren komen opdagen, maar daar liet hij zich niet door afleiden, en als afsluiter beklom hij de stoelen op de tribune terwijl hij opsomde wat hij misschien beter niet kon doen. Ik was behoorlijk onder de indruk. Zoveel lef en schaamteloosheid maak ik weinig mee en het maakte me licht jaloers.

Daarna mocht ik mijn verhaal doen. Omdat er bij voorgaande gelegenheden problemen waren geweest met de powerpoint presentaties die ik had voorbereid, had ik op aanraden van Gabi dit keer alles als slideshow op Google Drive gezet. Helaas kon dat in de OBA niet geopend worden, dus ik moest het doen zonder plaatjes. Gelukkig werkte de pickup wel en ik had maar een kwartiertje, dus dat lukte allemaal wel.
Na mij deed Louis Stiller een vlammend betoog dat ik niet helemaal begreep omdat ik na zat te denken over wat Gabriel had gedaan.
Tot slot werd er nog gezongen door Serge en Medina en tussendoor had Vic van der Reijt een paar keer laten zien hoe je zo´n avond leuk maakt.

Kortom, dit was een indrukwekkende avond. Ik heb de neiging om het jammer te vinden dat er maar dertig mensen aanwezig waren, maar aan de andere kant, misschien maakt dat het juist extra speciaal.

Comments:

Roland Vonk

2015-12-12 15:29:35

Hoe kom ik aan God?

frits

2015-12-12 16:22:50

Roland, laat ik nou twee exemplaren hebben gekregen en toch al van plan zijn om jou en Anneke een papieren kerstpakketje te sturen!

Roland Vonk

2015-12-12 16:38:38

God bestaat. En hij ligt in de handen van Frits Jonker.

Hanneke Rijkelijkhuizen

2015-12-12 19:32:12

Leuk artikel Frits! Heb ook de Misjas blig, foto’s van oudere mensen in ams, bekeken en herkende Ellen lopez cardozo! Kleine wereld