Showcase

Opruiming (2)

Saturday, 26 December 2015

Michael Minneboo gaf me onlangs de naam voor een nieuw zine: Een blog met een nietje. Ik heb zojuist de eerste aflevering gemaakt en vraag me nu ernstig af of ik hier wel mee wil doorgaan.

Het idee achter dit zine is om dit te maken als ik een paar dagen van huis ben. Onlangs was ik bij mijn schoonfamilie in Duitsland en daar maakte ik onder andere een paar tiki tekeningen, zoals deze:

Het opruimen van mijn werkplek is een harde confrontatie met de zwakke kanten van mijn persoonlijkheid. Onvoorstelbaar hoe een mens zich in een jaar kan vertillen aan plannen.
En al dat betekende karton…! Uit elke stapel komen er wel een paar vergeten tekeningen tevoorschijn. Hier is een verzameling blauwtjes:

Dat ga ik volgend jaar heel anders doen.

Comments:

Tineke

2015-12-26 14:51:06

staple blog ?…

Michael Minneboo

2015-12-30 12:30:42

Ha Frits! Ik ben nu natuurlijk heel benieuwd naar je nieuwe zine en voel me vereerd dat het boekje een titel draagt die uit mijn pet komt. Overigens, bedoelde ik dat de meeste zines die je maakt eigenlijk als blogs met een nietje gezien kunnen worden. Het zijn vaak persoonlijke teksten en observaties; soms zelfs heel dagboek-achtig. Net als blogs kunnen zijn. Nu ik erover nadenk is de term blog met nietjes beter, aangezien de meeste zines toch twee nietjes bevatten en niet één. :)