Showcase

ShowCase

Sunday, 6 December 2015

Dit blog dankt zijn naam aan een papieren blaadje dat ik al jaren maak. De eerste 1700 afleveringen zijn door uitgeverij Xtra gebundeld in een boek, dat ook ShowCase heet. Maar het papieren blaadje, of eigenlijk een strook ter grootte van een derde A4tje, bestaat ook nog steeds. Af en toe doe ik er een tijdje weinig aan,maar ik pak de draad altijd weer op omdat dit eigenlijk de kern van mijn werk is. Hier komt alles samen wat ik graag doe: schrijven, tekenen, knippen, plakken, letteren, kopiƫren, snijden en post maken.
Hier zijn de meeste rente afleveringen:

Het verspreiden van ShowCase is een probleem. Ik stuur af en toe iemand een stapeltje, maar ik doe niet abonnementen en ik houd niet bij wie ik wat stuur. De oplage is twintig exemplaren, maar vaak verstuur ik er nul. Het is meer een dagboek dan een communicatiemiddel. Ik gebruik het ook als ruilmiddel. Ooit was het gebruikelijk in de Zine scene om blaadjes te ruilen. Iemand stuurde jou een pakket home made blaadjes en jij stuurde een nog mooier pakket terug. Over geld werd nooit gepraat, dat hadden de meeste zinemakers sowieso niet. Die scene bestaat nog steeds wel, maar hij is behoorlijk uitgedund.
Maar mocht u een keer een stapeltje papieren ShowCase willen ontvangen, stuur mij een van uw eigen uitgaven en ik zorg dat u daar rijkelijk voor wordt gecompenseerd.

Comments:

Henk

2015-12-11 11:10:23

Succes, hij staat in mijn agenda. Twee jaar verhinderd, en zie dat Beurs van Kleine Uitgevers is uitgegroeid tot Beurs van Bijzondere Uitgevers.