Showcase

Wonderen der evolutie

Sunday, 13 December 2015

Mijn exemplaar van het boek Wonderen der Evolutie, dat oorspronkelijk een Life uitgave was, maar in Nederland door de Geïllustreerde Pers is gepubliceerd, is een derde druk uit 1966. Het is zo´n boek dat je in ongeveer elke uitverkoopbak tegenkomt en waarvan de omslag niet uitnodigt tot hebzucht. Maar het is een boek dat zijn een of twee euro twintigvoudig waard is. De illustratoren staan achter in het boek vermeld, maar wie nou precies wat heeft getekend is mij niet duidelijk. Het gaat om meer dan honderd tekeningen, meestal paginagroot, maar soms op uitklapbare vellen, zodat je de dino´s bij elkaar in hun natuurlijk omgeving kunt zien, of de alle diepzeebewoners, of een termietennest van binnen uit gezien. Van die tekeningen waarvan ik al in paniek raak bij de gedachte dat ik in een volgend leven ook zoiets zou moeten gaan tekenen.
Hier zijn er vijf:

Als je de tekeningen uit het boek scheurt en inlijst hoef je geen drugs meer te gebruiken, want dit zijn ongeveer de meest psychedelische natuur illustraties die ik ken. Terence McKenna had ze vast heel mooi gevonden.

Comments:

Milan

2015-12-13 18:34:37

Niet verkeerd!!!

Pieter

2015-12-14 13:37:12

Ik heb het boek gelijk maar weer eens uit de boekenkast gehaald. Ik was helemaal vergeten dat die uitklappagina’s erin zaten!

Tineke

2015-12-14 16:42:03

Helemaal mijn ding! Pak ee ioit eens een voor mij mee!!!