Showcase

Reisfolders

Wednesday, 2 December 2015

Onlangs kocht ik deze multomappen:

Ik koop regelmatig tweedehands ringbandmappen, want die gebruik ik om alles wat ik maak en verzamel in te bewaren. In kringloopwinkels kom je ze overal tegen en ze kosten hooguit een euro. Ik zoek naar de mooiere en liefst met inhoud. Deze twee multomappen zijn uit de jaren zeventig. Die zie je niet vaak, en als ik ze al zie zijn de randjes kapot. Maar deze zijn puntgaaf en bovendien zaten ze vol met Duitse reisfolders:

In de jaren zestig en zeventig hadden reisfolders standaard formaten. Meestal waren het tweezijdig bedrukte A3tjes die waren gevouwen tot pagina┬┤s van 10 bij 21 centimeter. Op de binnenkant stond meestal een kaart van de omgeving, en zeker in de jaren zestig waren die kaarten altijd met de hand getekend. Ik denk niet dat er mooiere kaarten zijn gemaakt dan de kaarten op dit soort reisfolders:

Ik ga een dezer dagen de stapel reisfolders met wat meer aandacht bekijken en als het de moeite waard is kom ik er op terug. Maar ik heb eigenlijk meer zin om u de hoogtepunten uit mijn reisfolderverzameling te laten zien. Die zitten ergens in een multomap in een kast die nog niet heb opgeruimd, dus dat kan even gaan duren.

Comments: