Showcase

Ad astra (3)

Sunday, 20 December 2020

“As above, so below” is een van de vele spreuken die ons er aan herinnert dat het leven op aarde een afspiegeling is van wat er in de hemel gebeurt. Over hoe die relatie tussen hemel en aarde precies zit, bestaan veel verschillende opvattingen. Ik heb hier in de afgelopen jaren een paar keer over geschreven, maar ik weet helaas natuurlijk ook niet hoe het zit.
Lang geleden heb ik geprobeerd me in deze materie te verdiepen. Ik las onder andere de boeken van Veliakovsky en alles wat ik maar kon vinden. Uiteindelijk heb ik het een beetje opgegeven. Een paar inzichten en/of ideeen zijn me bijgebleven maar veel is weggezakt of heeft zijn betovering voor me verloren. Dat heeft veel te maken met het ontbreken van relevantie voor de problemen in mijn mijn dagelijkse leven.
Morgen vindt een zeldzame astrologische gebeurtenis plaats. Zoals altijd denken sommige mensen dat dit enorme gevolgen voor het leven op aarde zal hebben. Ik volg dit met interesse, maar met flinke afstand. Dit weekeinde heb ik weer eens de ideeen van David Talbott tot me genomen. Er zijn inmiddels prachtige video`s van zijn werk, die veel duidelijk maken wat in zijn boeken vaag blijft.
Wat er momenteel in de wereld gaande is, laat zich makkelijk relativeren als je een uurtje naar een lezing of documentaire van David Talbott luistert. Hier is er eentje die ik zelf heel mooi vind:

Er zijn grotere krachten aan het werk dan die van de mensen die nu denken de touwtjes van de samenleving in handen te hebben. Dat vind ik een geruststellende gedachte.

Comments: