Showcase

Muziek

Thursday, 3 December 2020

Toen ik vorig jaar zestig werd was ik van plan de rest van mijn leven zoveel mogelijk uit te gaan. Nou deed ik dat al een paar keer per week, maar omdat naar live optredens gaan en dansen ongeveer het liefste is dat ik doe en omdat ik niet eeuwig op deze planeet ga rondhangen dacht ik mijn uitgaansleven nog wat op te schroeven. En toen begon de corona-crisis.
Ik kan me heel goed vermaken met andere bezigheden, maar ik mis het uitgaan. Ik mis niet alleen het dansen en de live muziek, ik mis ook het rondhangen op vage plekken, het drinken, het kletsen, het ´s nachts naar huis fietsen of toch nog even ergens anders heen te gaan. Ik kan me op dit moment niet goed voorstellen wanneer dat ooit weer mogelijk gaat zijn.
Af en toe kijk ik naar live muziek op YouTube, in de genres waar ik het liefst naar toe ging. Het komt niet in de verste verte in de buurt van het echte werk maar alles is beter dan niks. Ik houd van het kanaal Bopflix, dat al jaren opnames van bandjes maakt. Hier zijn vijf van die opnames. Tamelijk random, er zijn nog betere, maar als ik een van deze vijf bandjes dit weekeinde live zou kunnen zien had ik daar heel wat voor over.

Comments: