Showcase

Alfabetten (3)

Sunday, 6 December 2020

Ger van Wulften maakt momenteel een serie portfolio’s. Er zijn er al vier verschenen, onder andere met werk van Fred de Heij en Anna Breel, waarover later meer. Als het goed gaat komt er binnenkort eentje uit van mijn alfabetten. Ik ben mijn favoriete alfabetten aan het hertekenen maar vaak twijfel achteraf of ze wel de moeite waard zijn. Wat op zich niet uitmaakt, er is voldoende materiaal en ik vind het zeer prettig om weer alfabetten te tekenen.
Ooit had ik het idee om te proberen de alfabetten te verkopen. Een van de ideeen was om voor bijvoorbeeld 100 euro een alfaabet de naam van de koper te geven en een percentage van alle winst die ooit op dit alfabet gemaakt wordt. Ik dacht aan fonts of andere toepassingen. Maar er is nooit een cint uit de alfabetten gekomen en eigenlijk niet genoeg belangstelling om te denken dat iemand een alfabet zou willen kopen. Maar ik ga de komende dagen een paar van mijn plannen, eh, dromen toch vertellen.
Veel alfabetten hebben namen van mensen die me dierbaar zijn. Zoals deze, die ik heb genoemd naar een oom waar ik nog vaak aan denk, ook al is hij al dertig jaar dood.

Dit is een van de alfabeelden die ik ooit maakte voor een expo met Mister Adam, maar nu ingekleurd:

En dit alfabet heet Nijntje. Toen ik het lang geleden maakte had ik geen moeite gedaan om de lijnen netjes te trekken, maar nu hoeft Bruna niet meer te woelen in zijn graf, denk ik:

Comments:

Arjen

2020-12-10 11:42:15

Hoe heet het alfabet van/voor je oom?