Showcase

De Wilde Man

Monday, 17 February 2014

Ik heb al eerder iets geschreven over het radioprogramma Tegenwicht. Dat werd een jaar of vijftien geleden wekelijks gemaakt door Def P voor Kink FM. Als fan de Osdorp Posse was ik vaste luisteraar van Tegenwicht. En voor onze zoon, die van Nederhop hield maar toen nog te jong was om zo laat op te blijven, nam ik het programma zo veel mogelijk op op minidisc. De betere nummers zette ik dan weer zo netjes mogelijk op ceedee. Dat zijn uiteindelijk tweeëntwintig ceedees geworden.

Ik heb op mijn blog een tweetal van die opnames gezet, van een zekere Warren, die zich De Wilde Man noemde. Dat was een van de hoogtepunten van het programma. Ik heb vandaag in een doos met minidiscs een disc gevonden met nog twee nummers van dit fenomeen.

Ik ben nu de laatste opnames van minidisc naar ceedee aan het overzetten. En daarna ga ik uit al dat materiaal een paar definitieve compilaties samenstellen. Het gaat mij vooral om de demo’s en nooit officieel uitgebrachte dingen, zoals De Wilde Man. Maar van dit kaliber staan er helaas weinig opnames op de tweeëntwintig ceedees.

Comments: