Showcase

Wat wil West?

Sunday, 2 February 2014

Na een stripkrant voor en over Amsterdam Oost (“Orient Express”) hebben Maya Matches en Stijn Schenk ook een stripkrant voor West gemaakt: “Wat wil West?”. De krant werd gisteren gepresenteerd met een feest in Overtoom 301. En een feest was het!
De avond begon met een optreden van Julie Rosebud, een dame die ook een strip voor de krant heeft gemaakt. Ze zong countryliedjes en werd begeleid door een man met gitaar. Voor een avond als deze was dit de perfecte opening. Ik had de dictafoon helaas te laat aangezet voor wat achteraf het mooiste liedje bleek te zijn, dus de eerste zinnen ontbreken, maar hee, beter dan niks:

Vervolgens stond er een band op het podium met de geweldige naam “Onder Kelvin”. De zanger was Remco Lee Polman, die wat mij betreft de beste bijdrage heeft geleverd aan “Wat wil West?”. Die strips moet u zelf maar lezen, de krant wordt een oplage van 40.000 exemplaren gratis verspreid, dus het zou geen moeite moeten kosten om een exemplaar te bemachtigen. Ik wist helemaal niet dat Remco in een band zingt, en was verrast door wat ik hoorde. Jammer dat de band uit Nijmegen komt, want het nummer “Nacht” zou ik graag hebben gebruikt in de rubriek “Het geluid van Amsterdam”:

Tijdens het optreden stond ik naast Gio van Vugt. Op een gegeven moment maakte Remco een gebaar alsof hij zijn haar glad streek. Wat weinig zin had gezien het volledig ontbreken van haar op Remco’s hoofd. “Hee”, zei Gio, “Remco heeft last van fantoomhaar.”
De laatste band heette “Sinas” of “Sinas petite”: een trio dat een soort exotica-house speede op drums, orgel en sax. Zeer dansbaar en zo goed dat ik meteen een ceedee heb gekocht. Helaas ligt die nu bij mijn broer, omdat ik niet de rest van de avond met een ceedeetje wilde rondlopen. Maar hier is een video van een ander optreden:

#t=23

Toen ik naar huis ging werd er nog volop gedanst, maar op muziek die aan mij niet besteed was. Buiten regende het en ik heb dus ook maar geen krant meegenomen. Beetje suf, een verhaal over een stripkrant zonder plaatjes. Maar hee, beter dan niks.

Comments:

jan

2014-02-02 14:47:37

best goeie kwaliteit die dictafoon, wat voor een is het?

frits

2014-02-02 15:44:27

@Jan: gewoon de dictafoon van mijn iPhone!

jan

2014-02-02 16:43:07

oh, die neemt dan goed op!

Maia Matches

2014-02-03 15:11:37

Heel gaaf, Frits! Mijn dank is groot!…& how can we get you one of those darn newspapers??!!