Showcase

Pacific Park

Friday, 14 February 2014

Als onderdeel van mijn plannen voor dit jaar, wil ik ook weer proberen platen te draaien. Maar alleen bij gelegenheden die ik echt leuk vind. De frustratie van mijn vroegere ervaringen als discjockey was altijd een reden om te bijna twintig jaar te zeggen dat ik nooit meer ging draaien, maar dat zeg ik nu dus niet meer.
Niet dat ik concrete aanbiedingen heb. Aanstaande zondag ga ik Sjef Huurdeman assisteren als hij tussen twee en tien uur in Pacific Park de gasten vermaakt met achtergrondmuziek. Ik heb mezelf gratis aangeboden, omdat ik dit heel leuk vind en omdat het goed is om mijzelf en mijn platen weer eens te testen. We hebben afgesproken om en om een plaat draaien, met als rode draad “answersongs”|.
De voor bereidingen waren meteen al een stimulans om dit vaker te gaan doen. Ik heb de afgelopen anderhalve week alle vrije tijd gestoken in het draaien van platen die ik vaak meteen na aanschaf in de kast heb gezet. De tijd dat ik precies wist wat ik had. Is definitief voorbij en komt nooit meer terug, maar het voelt prettig om de muziek langzaam weer terug te veroveren.
Ik draai het liefst soul en een genre dat geen echte naam heeft, maar dat ik ooit “looney tunes” noemde. Dat zijn alle dansbare buitenbeentjes. Het probleem was destijds dat mensen daar niet graag op dansten. Het zijn vaak onbekende liedjes en ze hebben soms ietwat ongebruikelijke ritmes en melodieën. Maar dat is precies wat ik graag hoor en waar ik zelf graag op dans.
En er is de afgelopen jaren enorm veel muziek bijgekomen die ik ook wel eens wil draaien voor publiek. Mashup, electroswing, Balkan beats, hiphop en ook alle (niet) hitjes. Ik ben geen principe-deejay die alleen vinyl draait. Ik probeer wel mp3tjes te vermijden, maar als dat echt niet anders kan (mashups!) dan ga ik daar niet moeilijk over doen.
De vraag is of het werkt. Of mensen willen dansen op mijn plaatjes en of ik het leuk genoeg vind om te doen. En dan heb ik het nog niet eens over de vraag of ik überhaupt wel werk krijg. Ik maak me daar nog geen gedachten over, ik ben nu vooral bezig mijn platenkast beter te leren kennen, beter te ordenen en de beste platen te digitaliseren.
Overigens, op de zondagmiddag in Pacific Park komen er weinig mensen, en wie er komen, komen er wat kletsen en eten. Ik verwacht niet dat het werk van Sjef en mij opgemerkt wordt. Maar dat interesseert me ook niet echt.

Comments: