Showcase

Anatomisch gefrobel

Wednesday, 8 January 2014

Een paar maanden geleden kocht ik voor een euro een anatomieboek p het Waterlooplein. Er staan meer dan honderd van dit soort bladzijdes in:

Eigenlijk vond ik de tekeningen niet heel mooi, en ik wist ook niet wat ik er uberhaupt mee zou kunnen doen, maar ik heb het toch meegenomen. Nee, het ging iets anders: het boek lag op een zeiltje met wat andere spullen, die een man te koop aan bood voor een euro. De man had duidelijk geld nodig. Ik deed mijn best om iets te vinden dat ik wilde hebben, maar vond niets. De Volgende week zag ik hem weer, met dezelfde spullen. Toen heb ik toch maar dat anatomieboek gekocht.
Ik heb een paar van de tekeningen uitgeknipt, maar ze hebben geen scherpe contouren, en weinig kleur, dus dat gaf weinig bevrediging. Vervolgens is het half verknipte boek verhuist naar de stapel boeken die nog een paar maanden de kans krijgen om met een goed idee te komen, anders vliegen ze eruit.
Gisteravond zat ik voor de zoveelste keer dezelfde friemellijntjestekeningen te maken toen ik ineens aan dat anatomieboek moest denken. Hoe het verder precies ging, valt lastig uit te leggen. Het voelde alsof er een plan achter zat dat ik niet zelf bedacht heb, en de tekeningen zijn beter dan ik ze had kunnen bedenken.

Comments:

Roland Vonk

2014-01-10 09:29:19

Ik zie het noemen: verbeterde anatomie.

jan

2014-01-11 18:38:25

nou en of!

Alfred Boland

2014-01-12 12:17:37

mooi! de organellen trouwens ook best ….