Showcase

Jungle exotica

Wednesday, 15 January 2014

Als iemand mij zou vragen wat ik de beste compilaties vind die ik ken, is mijn antwoord snel bedacht: “Pictures of a gone world” en “Jungle exotica”.
De laatste begon als een elpee:

Later kwam er nog een elpee bij en werden de elpees ceedees met extra nummers.

Allemaal goed, maar de eerste elpee was onovertroffen. In die tijd was iedereen bezig met exotica van mensen als Martin Denny, Arthur Lyman, Les Baxter, enzovoort. Mooie muziek, maar uiteindelijk toch wel een beetje saai. En toen kwam “Jungle exotica”: een verzameling obscure rock’n’roll singels met een exotisch randje die veel beter waren dan alle “echte” exotica-compilaties die ik had gehoord, en dat waren er tientallen.
In navolging van “Jungle Exotica” verschenen andere exotiche rock’n’roll compilaties, zoals “Shrunken head exotica”, die zelfs op Spotify staat.

Ik was nieuwsgierig naar hoeveel van dit soort nummers nou eigenlijk te vinden zijn. Zelf heb ik dit soort Amerikaanse singels niet; ik heb in dit geval liever een mooie compilatie. Maar alleen al op YouTube vond ik er aardig wat. Weliswaar allemaal minder dan wat er op Jungle Exotica staat, maar toch interessant genoeg om er werk van te maken. Ik eindigde met een dubbelceedee:

Voorlopig kan ik even geen jungle exotica meer horen.

Comments:

Roland Vonk

2014-01-15 15:16:37

Heb je een inhoudsopgave?
Dan kan ik aan de hand daarvan gaan luisteren.

Roland Vonk

2014-01-15 18:22:33

Heb de cd’s al gevonden.
Als het meeste daar vanaf komt, vind ik het zo al.