Showcase

Ojee en Ohlala

Wednesday, 22 January 2014

De allereerste compilatie die ik ooit op ceedee brandde was er eentje met de beste nummers van de erotische platen die ik toen had. Dat waren een stuk of tien elpees op het Ojee- en het Ohlala-label en wat verdwaalde singels. Later ontdekte dat dit slechts het topje van een ijsbeer was en dat het broekje (ik weet niet waarom, maar dit soort onderwerpen nodigen uit tot hele slechte woordspelingen) veel meer bevatte dan ik voor mogelijk had gehouden.
Mijn collectie heeft zich sindsdien uitgebreid tot een omvang die me deed overwegen om weer eens een nieuw compilatie erotische liedjes te gaan maken. Daar was ik gelukkig nog niet aan begonnen, want onlangs mocht ik van Bert Meppelink al zijn erotische platen lenen. Daar zaten er zeker zeven bij die ik nog niet heb:

Dit is hard werken: het leeuwendeel van de liedjes op deze elpees is niet om aan te horen en opwindend is het nog minder. Maar als je een zorgvuldige selectie uit dit genre hoort, en zeker als je niet wist dat dit bestaat, dan is dit toch wel heel, eh, bijzonder.
Pietje Potent is in dit genre de absolute kampioen. Zijn “Brand in het bordeel” en “Pietje in de discotheek” zijn geweldige nummers. Maar op een van de elpees die ik van Bert mocht lenen staat een nog beter nummer: “De klaarmaker”:

De compilatie is in de maak, maar dit trek ik niet in een ruk, dus even geduld.

Comments:

Roland Vonk

2014-01-23 15:46:08

Ze komen me allemaal akelig bekend voor.
Ha!

Emiel Benda

2014-01-23 17:14:43

Ik ken dit ook nog wel van vroeger. Pietje potent ken ik van de nummers: de klaarmaker, cowboy Johnny (de supersexy man), hang wang (lekker aan de gang). Ik kan me herinneren dat het muzikaal goed verzorgde liedjes waren…

Roland Vonk

2014-01-24 11:31:56

Nou, het meeste is vrij vreugdeloze rijmelarij op muziek die het carnavalsnivo niet overstijgt.
En als je je bij de beeldspraak in de eerste zin afvraagt: blijft dat zo?
Dan is het antwoord doorgaan: ja.

Rudy Talbo

2014-01-27 12:58:44

Mijn eerste kennismaking met het bestaan van ”Pietje Potent en de Vrolijke Trekkers” was in de jaren 1975/76 toen ik in platenzaak
Disco Helsloot in Amsterdam-Nieuwendam naarstig opzoek was naar een nieuwe
Synthesizer plaat om mijn analoge virtuele honger te stillen.

Bij bak ‘P’ trok ik geschokt een met plastic beschermde platenhoes omhoog met als inhoud Pietje’s nieuwste liedjes.

Zijn artiestennaam doemt sindsdien nog bij tijd en wijle in mijn geheugen
op als reminder van een verre parallelle wereld die de jaren ‘70 thans is geworden!