Showcase

300 euro

Tuesday, 18 March 2014

Afgelopen vrijdag heb ik ter gelegenheid van de Boekennacht samen met Vic van der Reyt een klein uurtje hele rare Nederlandstalige singels gedraaid in het restaurant van Bijzonder Collecties van de UvA. Ik had daar veel zin,maar het liep allemaal heel anders dan ik had gehoopt.

We waren de laatste act van de avond en de meeste aanwezigen geloofden het wel. Er werd door zeker vijftien mensen keihard door ons heen gepraat. Zelfs met een microfoon kwamen we nauwelijks boven het lawaai uit. De organisatie zei er niets van, dus Vic heeft zelf een paar keer om stilte gevraagd. Pas na een half uur werd het stiller, maar toen was de lol er al voor een groot deel af. Ook zong de microfoon hinderlijk rond en kwam er niemand om ons te helpen. De limit waren twee dames die midden in onze show onze platen wilden gaan bekijken en beledigd waren toen we die uit hun handen gristen. Zonder Vic had ik vast en zeker boos geworden, want dit sloeg helemaal nergens op.
Voor zo’n avond krijg ik niet betaald, maar het minste wat ik verwacht is enig respect. Na afloop heb ik mezelf beloofd dit niet meer te doen, tenzij ik zeker weet dat het goed geregeld is en er publiek is dat het begrijpt. En anders kost ik gewoon het bedrag dat voor zo’n optreden staat: 300 euro.
Na dit fiasco ben ik naar Kapitein Zeppos gegaan, waar eerst een aantal schrijvers, eveneens in het kader van de Boekennnacht een liedje zongen in het teken van “Sing a song, writer”. Om twaalf uur gingen de tafels aan de kant en werd er gedanst op plaatjes van Vic van der Reyt. Dat was een groot feest dat ik tot half drie heb volgehouden. En zo werd het toch nog een geslaagde avond.

Comments:

Roland Vonk

2014-03-19 11:06:20

Als je weer eens een cd’tje voor me maakt, mag dat Abortus-lied erop. Ben daar wel benieuwd naar.
De rest heb en ken ik, als goed verzamelaar van muzikale teringzooi.

Roland Vonk

2014-03-19 11:07:47

O wacht, hij staat op Youtube.
En: hij is heerlijk erg.
Ha ha ha!

Roland Vonk

2014-03-19 11:32:21

En hoe is die B-kant, Leve de pil?

Jon van den Berg

2014-03-19 19:33:20

Ach, uiteindelijk was het de opmaat naar een geweldige avond. Geduld en kwaliteit werden beloond. Respect!

Jon van den Berg

2014-03-19 19:40:59

Ach, uiteindelijk was het de opmaat naar een geweldige avond. Geduld en kwaliteit werden beloond. Respect!

dick heins

2014-03-21 09:59:40

Big Baby Greenfield of te wel dikke Piet uit Wassenaar. Een erg bekend figuur daar. Heb hem nog jaren lang kranten bezorgd. Het mooiste verhaal is dat hij van de gemeente een speciaal aangepaste VW bus kreeg met dubbele vering ed en dat hij die heeft verkocht, daarna naar de gemeente ging met het verhaal dat hij was gestolen en promt een nieuwe kreeg.

Roland Vonk

2014-03-21 12:42:25

Kijk, dat zijn de verhalen!