Showcase

Muurschildering

Thursday, 20 March 2014

Bij vrienden heb ik wat muren paars geschilderd. Dat is weer eens wat anders dan wit, dat ik negen van de tien keer op muren verf. De dame des huizes vroeg ook of ik in de gang iets moois op een muur wilde schilderen, zoals mijn schetsboektekeningen. Dat heb ik uiteraard meteen gedaan en het was feest.

Dit is de eerste keer dat iemand me vraagt om een abstracte tekening op de muur te maken. In een interview heb ik een keer gelezen dat er stiften met verf op waterbasis zijn, die speciaal voor dit doel geschikt zijn. Die stiften zijn van het merk Posca en ze zijn er in diverse diktes en kleuren. Dit was de gelegenheid om ze uit te proberen. Het begin ging wat moeizaam, maar na verloop van tijd kreeg ik de stiften door en toen ging het soepeltjes. Het voordeel van stiften, vergeleken bij verven met een kwast, is dat het egaler is en sneller droog. En ik vind het gewoon prettiger werken. De kosten zijn hetzelfde: een stift kost vijf euro, ik heb er drie gebruikt; dat kost een potje verf en een penseel ook ongeveer.
Ik heb in een hoekje van de schildering een 3D-dingetje gemaakt.

Dat zit hoog, en je moet goed kijken om het te kunnen zien. Ik was bijna klaar toen de bewoonster thuis kwam. Ze was er blij mee en zei: “Ik zie dat je niet op de plinten hebt geschilderd?” Dat had ik niet gedaan omdat ik niet wist of dat mocht. Maar dat mocht wel. Graag zelfs! Zo wil ik elke dag wel een muurschildering maken.

Comments:

jg

2014-03-20 14:21:59

leuk!

dick heins

2014-03-21 09:13:33

Waanzinnig mooi Frits. Een leuk idee van de dame in kwestie.

Roland Vonk

2014-03-22 16:08:22

Bijzonder.

jan

2014-03-25 16:25:57

Waauw!