Showcase

Shiuan-Wen Chu

Sunday, 30 March 2014

Een tijd terug heb ik een tekening die laten zien die de Volkskrant afdrukte bij de bespreking van een boek van een boek over haar autistische zoon, “Heel erg anders”. Ik viel voor de tekening van de elfjarige jongen. Die tekening heeft alles wat ik mooi vind aan een lijntekening en alles wat ik zelf nooit zal kunnen omdat mijn hersens te gewoon zijn.
Op de stripbeurs in Gorinchem heb ik de schrijfster
/tekenaar ontmoet. Ze heet Shiuan-Wen Chu en dit is haar boek:

Het is een openhartig en ontroerend beeldverhaal dat heel veel mensen met veel plezier zouden lezen als ze maar wisten dat dit boek bestaat en dat het zo goed is. Een vermelding in dit blog helpt daaran ook weinig, het zou een mooi item zijn voor DWDD.
In het boek staan nog meer tekeningen van Shiuan’Wens zoon. Helaas heel klein afgedrukt, maar toch. Hier zijn twee bladzijdes uit het boek:

Tijdens de stripdagen in Haarlem is er in het Dolhuis een een tentoonstelling van de tekeningen van Lennert, zoals de jongen heet.
Ik kreeg van Shiuan-Wen drie gefotokopieerde boekjes met een nieuwe verhaal wat ze aan het maken is. Erg goed! U zult nog even moeten wachten tot u het kunt lezen, tenzij u haar vriend wordt op FaceBook en de boekjes bestelt; ze kosten maar 4 euro per stuk.

En ten slotte is hier een portret dat ik van Shiuan-Wen maakte:

Ze vroeg ook om een alfabet, een “treinen”-alfabet, maar dat zie ik nog niet voor me.

Comments:

Leen Stoffels

2015-06-26 20:45:36

Great ! I have the question if I could use one of the drawings in our web for a “postgraduate autismespectrum” where we will accentuate the talents of these kids

Leen Stoffels

2015-06-26 20:45:37

Great ! I have the question if I could use one of the drawings in our web for a “postgraduate autismespectrum” where we will accentuate the talents of these kids