Showcase

Glam

Wednesday, 19 March 2014

Zondag heb ik voor de tweede keer platen gedraaid met Sjef Huurdeman in Pacific Park. Zeven uur, dit keer met drie thema’s: falsetto soul, Nederlandstalige covers van Amerikaanse hits en glamrock. Met name dat laatste genre is mijn kopje thee, maar het was Sjef die dit voor stelde. Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat vrijwel niemand deze muziek leuk vind en dat ik het nooit ergens zou kunnen draaien. Ik vind het een zwaar onderschat genre. De eerste drie singels van Mud, alles wat Chinn & Chapman schreven voor The Sweet, Suzi Quatro, The Bay City Rollers, Gary Glitter… het zijn plaatjes die ik zeer regelmatig beluister en die me nooit gaan vervelen. Maar ik heb inmiddels ook een flinke verzameling singels die minder bekend maar minstens zo goed zijn. Zo’n draaisessie in Pacific Parc is een mooie aanleiding om die allemaal weer eens uit de kast te halen en te digitaliseren.

Ik heb ook twee compilaties gemaakt met voor namelijk, maar niet uitsluitend falsetto-soul nummers. En dan alleen van dansbare uptempo liedjes.

Deze voorbereidingen vind ik nog leuker dan het draaien zelf. Al is er weinig leuker dan je favoriete liedjes keihard over goeie speakers te horen. Dit was mijn favoriet van de avond, een rockabilly glamrock stamper zoals er helaas maar weinig van gemaakt zijn:

https://www.youtube.com/watch?v=ul5sM4PgPpE

Comments:

Niels J. Masselink

2014-03-19 21:35:47

Geen ‘nederglam’ was een tijdje terug erugh populair.
Zelf een paar weken geleden de delen 3 en 4 van BONEHEAD CRUNCHERS gescoord.
Veel plezier…ach dat heb je toch al.