Showcase

Amagrins & Le Gatte Negre

Wednesday, 10 November 2010

Ik was op het 15 jarig jubileum feest van Z magazine, het amsterdams daklozen tijdschrift waar ik een rubriek voor schrijf. Mooi raar feest, met als hoogtepunt een optreden van Amagrins & Le Gatte Negre. *Amagrin*s is de zangeres, en ze speelt gitaar. Twee dames doen de bijzang en spelen diverse instrumenten, en verder zijn er een bassist en een drummer die op een kist trommelt. Het resultaat is een muziek die mij deed denken aan Fay Lovski en Tom Waits. Ik was behoorlijk onder de indruk, vooral ook omdat de band daar optrad onder omstandigheden die niet bepaald ideaal waren.
Er waren twee ceedees te koop, samen voor 20 euro, dus die heb ik graag meegenomen. En ook thuis bleek de magie van Amagrins & Le Gatte Negre te werken. De ceedees hebben al heel wat speeltijd gekregen en mij verveelt het nog beslist niet.

Dit is mijn favoriete lied:

Hier is de website (met nog veel meer muziek) en op YouTube zijn ook wat videoos te vinden, maar die vind ik iets minder dan de ceedees en hun optreden. Maar als u de kans krijgt om Amagrins & Le Gatte Negre ergens mee te maken, laat haar niet lopen.

Comments: