Showcase

Data

Wednesday, 18 November 2020

Onlangs had ik een gesprek met iemand die veel weet van het internet. En dat is een understatement. Het is lang geleden dat ik na een gesprek van drie uur naar huis ging met een hoofd vol informatie en ideeen die ik nog niet eerder had gehoord. Ik was twintig jaar geleden heel erg geinteresseerd in het internet, op het obsessieve af, maar omdat het niet werd wat ik hoopte ben ik een beetje afgehaakt. Maar ik heb nu een andere reden om interesse te hebben, en daarom was dit gesprek meer dan de moeite waard. Binnenkort meer hierover.
Toijdens het gesprek zat ik een beetje te droedelen. Ik heb ook een paar steekwoorden op het vel geschreven:

Thuis heb ik de tekening afgemaakt, ook al was het een kansloze verzameling domme lijnen.

Ik mocht tijdens het gesprek ook een tablet uitproberen van het merk reMarkable. Dat moet een van de beste versies van “ elektronisch papier” zijn. Het werkt, maar het is niks voor mij. Ik zou heeeeel graag een dag met de makers van deze technologie praten om te vertellen wat er beter kan aan dit product. Het zijn namelijk veelal kleine dingen die een enorm verschil zouden maken. Dat er op een dag werkelijk “ elektronisch papier” zal zijn betwijfel ik niet, maar voorlopig is de kloof tussen reMarkable en een echte pen & papier nog veel te groot.
Mijn gesprekspartner maakte ook een tekening, om uit te leggen hoe “low code” en “no code” werkt:

Van deze tekening heb ik dit gemaakt:

Comments:

Rico van kranen

2020-11-18 20:18:27

Ik zie hier een hele leuke veldslag gaande tussen de muis en het potlood. Aan het einde weet het potlood ieder keer weer een prachtig tafereel uit te beelden van vage kreten en krabbels. Blijf winnen Frits!