Showcase

Nespresso

Sunday, 15 November 2020

Ik mocht onlangs een tekentablet proberen. Het is van het merk ReMarkable. Het wordt gepresenteert als elektronisch papier. Ik moet teogeven dat het knap werkt, maar voor mij is de kloof met een echte pen en papier door dit apparaat in de verste verte niet overbrugt. Dit is meteen het hele probleem met alles wat digitaal is en concurreert met iets analoogs. Een zoom meeting is geen ontmoeting, een streamconcert is geen concert, een blog is geen boek en Faceboek is geen feest. Door steeds meer dingen digitaal te (moete) doen vindt er een verarming van het leven plaats. Ik begrijp echt niet waarom zoveel mensen dit omarmen. Of misschien begrijp ik het wel, maar vind ik het zo zielig voor die mensen dat ik er liever niet over wil denken.
Ik hoor uit allerlei hoeken dat de maatregelen voorlopig nog blijven duren. En de eerste geluiden over het afnemen van rechten voor mensen die zich niet laten vaccineren zijn er ook al.
Ik beschouw het allemaal als een soort oefening in sterven. Voor een cursus van dit niveau betaalde je een jaar geleden veel geld, nu krijg ik het gratis van de regering.

Mijn laatste bericht op FaceBook was een link naar een column van Vernon Coleman. Deze arts begon te schrijven over misstanden in de medische wereld en maakt ook geen geheim van zijn mening in de corona/crisis. Die link leverde een paar zeer vervelende reacties op en toen besefte ik dat het voor mij geen zin had om nog langer op FaceBook te blijven.
Vernon Coleman wordt op allerlei manieren gecensureerd. Op YouTube werden zijn video’s weggehaald en tegenwoordig zijn ze te zien op BitChute. Ondanks alle tegensstand gaat de man gewoon door. Ik kan u aanraden al zijn video’s te beluisteren die hij dit jaar gemaakt heeft. Veel van wat Vernon Coleman verteld hoor ik nergens anders. Dat kost u twee dagen maar het is het waard. Hier kunt u zijn meest recente video beluisteren.

Comments: