Showcase

Links

Sunday, 8 November 2020

Het is duidelijk dat niet iedereen dezelfde informatie heeft over wat er in de wereld gaande is. Dat is altijd zo geweest en het is voor een deel onze eigen verantwoordelijkheid en keuze. Maar ik spreek bijna dagelijks mensen die heel anders denken over de crisis waar we nu in zitten dan ik. Ik denk dat het virus een excuus is voor een wereldwijde verandering van de samenleving. Als het de partijen die dit plan hebben bedacht lukt, is er straks weinig vrijheid meer voor mensen zoals u en ik. Ik vind dat die vrijheid NU al veel te klein is geworden, maar ik vrees dat we nog maar aan het begin staan van een proces dat eindigt met een leven waarin we al onze rechten moeten verdienen met gedrag dat door anderen wordt bepaald.
Ik krijg dagelijks allelei video’s opgestuurd over uitwassen van het beleid dat in alle landen momenteel wordt gevoerd. Wat een jaar geleden hooguit in China gebeurde, en door iedereen in Europa werd afgekeurd, is nu overal gaande. Dit is geen mening, dit is een feit.

Ik mag mijn schoonouders in Duitsland niet bezoeken, ons gezin mag niet op bezoek bij mijn zoon en diens vrouw (3+2 mag niet, 2+3 trouwens wel…), ik mag geen gebruik maken het openbaar vervoer (tenzij ik iets doe waar ik niet achter sta), ik mag allerlei informatie niet zien of horen (censuur),ik mag niet naar concerten of de bioscoop, ik mag na acht uur geen alcohol kopen, en ondertussen word ik door een helaas niet gering deel van de mensen die ik ken gezien als een complotdenker, een gevaarlijke gek of een rechtsradicaal als ik hier mijn ongenoegen over uit. Het is vooral dat ik hier niets van begrijp. Het gaat niet me niet om mij persoonlijk, ik red me wel. Maar hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat zoveel mensen dit logisch of redelijk vinden en dat ze mensen als mij zien als onderdeel van het probleem?

Comments: