Showcase

Het Ik-tijdperk

Thursday, 19 November 2020

Het boekje dat Jouke Turpijn voor Stichting De Roos schreef en dat ik mocht vormgeven gaat over het Ik-tijdperk. En over de man die in de jaren zeventig deze term bedacht en er uitgebreid over schreef: John Jansen van Galen.
Het boekje is onverwacht actueel. Veel van wat John Jansen van Galen een halve eeuw geleden al zag blijkt nu nog duidelijker en extremer dan toen. Het is niet voor te stellen dat het nog erger kan worden,maar dat zal John Jansen van Galen toen ook al gedacht hebben.
Ik heb voor het boekje en de bijlage een aantal citaten van John Jansen van Galen geletterd:


In het boekje zelf staan acht citaten, in de bijlage zitten nog eens acht kaarten met citaten. Ik mocht van de drukker een stapel extra kaarten meenemen. Dat is genoeg om de rest van mijn leven uit te delen aan wie er een paar wil.
Het was de bedoeling om het boekje aan John Jansen van Galen te overhandigen en het feestelijk te vieren. Door de corona-crisis is daar niets van gekomen. Er is ook amper aandacht aan besteed in de pers. John Jansen van Galen zou door elke journalist gebeld moeten worden vanwege zijn vooruitziende visie van een halve eeuw geleden. Maar het journalisme is dood. Zoals er wel meer dood of stervende is. Het wachten is op wat er voor in de plaats komt.

Comments:

Rico van kranen

2020-11-20 22:20:25

Oeps….. Burgerlijke ongehoorzaamheid… Stop de persen!