Showcase

Commix Factory

Friday, 22 June 2012

Zaterdag ga ik met uitgeverij Xtra naar het Commix Factory festival in Antwerpen. Dat dank ik aan het Showcase-boek, dat ik daar ga signeren. Zoals u kunt begrijpen ga ik dus vooral mee voor de gezelligheid, want zo vaak zal ik niet meer de kans krijgen om als auteur op een stripfestival aanwezig te zijn. Fred de Heij en Hallie Lama zijn er ook, dus mijn dag kan nu al bijna niet meer stuk.
“Er is ook muziek op het festival”, zei de uitgever gisteren, “dus jij zal je wel vermaken.” “Oh ja, en we hebben je opgegeven om op het podium te tekenen op muziek van een van de bands die daar optreden.
Op de uitgeprinte mail die ik meekreeg staat: “De bedoeling is dat je minstens 10 minuten voor je shift in de backstage bent van het hoofdpodium. De tekenaars die startenmet tekenen in het midden van de set van een band, zullen door de band zelf aangekondigd worden. Er is jammer genoeg geen echte tekentafel, want we vonden er geen die we konden dragen/verhuizen. Op de tekentafel zal ver van alle materiaal aanwezig zijn om te tekenen: A3-teken[papier, A4-tekenpapier, houtskool, alcoholstiften, fijne zwarte stiftjes, tekenpotloden, kleurpotloden, kleurstiften, wasco’s, lat, geodriehoek, vendiagram… Een heel assortiment aan materiaal waaruit je kan kiezen. Je mag natuurlijk je eigen spullen meenemen.”
Uit diezelfde mail wordt duidelijk dat ik mag tekenen op de muziek van Jesus Hendrix and The Apostles. Ik zou zeggen, zorg dat u op tijd aanwezig bent op het Steenplein in Antwerpen!
De verkoop van het Showcase boek druppelt tot mijn verrassing nog steeds door. Een deel wordt gekocht door mensen die dit blog lezen. Ik weet niet wie dit blog leest, ik weet zelfs niet hoeveel mensen dit blog lezen, maar dat zijn er toch meer dan ik al die jaren dacht.
Inmiddels zijn er weer dertig boeken bij gemaakt. Ik heb ze genummerd, gesigneerd en alle dozen voorzien van de bijlages en een tekening.
Hier is een stukje dat meteen na het verschijnen in De Volkskrant stond:

De afbeelding stond in kleur in de krant, maar ik heb helaas alleen een zwartwit kopie. Ik probeer alles wat over het boek gezegd of geschreven wordt te verzamelen, ook uitspraken van vrienden en bekenden, zodat ik daar tzt weer een boekje van kan maken maar dat is lastig. Mocht u iets tegenkomen, houd ik me aanbevolen. Hugo Hoes, die het voorwoord schreef, zei bijvoorbeeld: “De eerste twee bladzijdes van het boek vind ik heel goed, maar de rest valt me achteraf toch tegen.”. Zulke uitspraken dus.

En hier is een video van Jesus Hendrix and The Apostles, wat ik toch wel een hele toffe band vind, na wat ik op YouTube heb gezien en gehoord:

Comments:

jan

2012-06-22 15:35:54

Antwerpen …zucht … heimwee… alweer lang geleden. Veel plezier!

jan

2012-06-22 15:36:33

Antwerpen …zucht … heimwee… alweer lang geleden. Veel plezier!