Showcase

West Hell Five

Sunday, 17 June 2012

Ik heb de band nog maar twee keer gezien, en natuurlijk ook op YouTube. Ik ben ook de gelukkige bezitter van hun eerste ceedee en DVD, maar sinds een paar dagen heb ik de ELPEE, en dat is toch wel even andere koek.

Godsammekrikke, wat een plaat! Ik was diep geïnteresseerd in dit genre in de vroege jaren negentig, maar die interesse is een beetje weggezakt. De meeste van de bands die probeerden deze muziek nieuw leven in te blazen, kwamen naar mijn gevoel toch niet in de buurt van de originelen.
Maar op hun elpee (die trouwens ook als ceedee te koop is, oa “hier”: http://westhell.nl/ )doet West Hell Five waar ik eigenlijk al niet meer op rekende: ze laten het verleden herleven zoals het nooit heeft geklonken, behalve in de fantasie van mensen zoals u en ik!
Op hun site kunt u voorproefjes van alle nummers beluisteren, maar er gaat natuurlijk niets boven een plak vinyl die je op je pickup kunt leggen en die je aan je vrienden kunt laten zien.
Mocht u nog overtuigd willen worden, hier zijn is een video die Radio Rijnmond maakte

Comments:

Milan

2012-06-18 15:52:43

Heel tof wat ik hier hoor. Is die hoes van Martin Draax? Ook in de roos.

Jan Willem Reitsma

2012-06-26 21:09:25

Geinige muziek wel. De James Bond Theme-passage lijkt overigens wel spekend op wat Naked City o.l.v. John Zorn er al in 1990 mee deed. En heb je wel eens van Oranj Symphonette gehoord? Een geinig bandje met de cello-spelende Matt Brubeck (zoon van Dave) in de gelederen, dat listige covers heeft opgenomen van retro-muziek als Call Me Mr Tibbs en The Magnificent Seven en een iets mindere maar toch leuek CD met Harry Mancini-nummers.