Showcase

Original Talkatives

Saturday, 23 June 2012

Ger van Wulften, de mannelijke helft van uitgeverij Xtra, gaf me gisteren dit singeltje:

Ger was ooit manager van The Original Talkatives en bracht die plaatje uit. Hij zorgde er ook voor dat ze een contract bij WEA kregen, waar ze een jaar later hun hitsingel maakten.
Toevallig had ik eerder deze week bij Peter van Dongen, de drummer van de band, een zolderluik getimmerd. Hij drumt nog steeds, maar alleen op zolder, want de Talkatives bestaan al twintig jaar niet meer. Peter gaf me een cassettebandje met een opname van het VARA radioprogramma Popkrant. De band mocht in de VARA studio twee nummers opnemen en ze werden geinterviewd door Henk Westbroek.

Hier is “Unsatisfied”:

Het interview:

En hier “Mental slavery”:

De gemmiddelde leeftijd van de bandleden ten tijde van deze opnames zal rond de zestien zijn geweest. Maar ik wil best een ceedeetje met nog meer van dit spul. De bandleden hebben inmiddels allemaal een goedbetaalde baan, dus ik vraag me af: waar blijft die luxe box met alle onuitgebrachte opnames?

Comments:

Peter van Dongen

2012-06-26 01:07:07

Bedankt Frits! Ik zet die nummers ook even op Facebook. Voor de gein. En ik heb nog wel wat demo’s op cassettebandjes, ergens, die je ook mag digitaliseren. Voor het nageslacht.

frits

2012-06-26 17:36:52

@Peter: ik ruik een bootleg-in -the-making!

Peter van Dongen

2012-06-26 22:11:57

Ik zoek die bandjes effe op!

Eddy Kneefel

2012-07-09 14:02:15

Die liedjes zijn echt goed man. Ik wil die cd!!! Natuurlijk ook met “Computers and For me”,waiting by the telephone… ha ha cool man! Een fotoboek ook graag en opnamen van de rehearsals bij Theo Niemeyer en de zolder van de Roos. Goed project, kan ik iets doen?!

Peter van Dongen

2012-07-09 14:14:14

Ik heb al het nodige verzameld, Ed! Al is er bij een verhuizing een hele zak, vol cassettebandjes met opnames, bij de vuilnis gezet. Eeuwig zonde! Live-opnames bij Lostvast, de KRO en dergelijke.