Showcase

Stripfiguur

Tuesday, 5 June 2012

Ik wist natuurlijk al voor het afgelopen weekeinde dat er veel mensen naar stripdagen komen om tekenaars te vragen om iets voor ze tekenen wat ze niet willen of kunnen. Ik zat in Haarlem ook niet echt op mijn plek want ik ben geen striptekenaar. De kans is niet groot dat ik nog eens op een stripbeurs ga zitten signeren, maar voor het geval dat dit toch gebeurt, heb ik dit stripfiguurtje bedacht:

Het is een samenstelsel van 12 stripfiguren. Ik had eerst een tekening gemaakt met maar acht figuren en die op FaceBook gezet, maar daar kwamen goeie racties op, die ik meteen maar verwerkt heb. Er kwam ook het voorstel om er een superheld in te proppen; dat ga ik nog proberen. Dertien is een mooi getal voor zo’n figuurtje. Ik zou er best een poppetje van willen zien; mocht iemand dat willen laten maken, dan mag u zich graag melden.
De Typeface van die Smurf, die ik zaterdag maakte voor twee mensen die aan de stand van Xtra kwamen, zat me niet lekker. (Zie hier.) Ik had even een complete blackout, en wat ik in hun schetsboek tekende was echt heel erg. Vanavond ben ik er eens goed voor gaan zitten en toen zag ik alle oplossingen die ik zaterdag volkomen over het hoofd zag. Mocht iemans ooit twee mensen spreken die heel treurig zijn omdat ik hun boek met Smurfen-tekeningen heb verpest, vraag dan dat ze me even willen mailen, dan stuur ik ze deze tekening:

Comments: