Showcase

3D doodler

Wednesday, 3 June 2015

En toen werd hij vorige week ineens toch bezorgd:

Nadat ik een paar maanden eerder 115 dollar had betaald, wilde het ding maar niet bezorgd worden. Volgens Gabi en Rina was het oplichterij, maar ik kon me dat niet voorstellen. De opwinding was dan ook groot toen de doos werd geopend.
Onze dochter was verbaasd over de vormgeving. Het zag er allemaal gelikt uit, vooral de verpakking. Toen had bij mij het alarm al moeten afgaan, maar ik negeerde alle signalen. Nadat ik zorgvuldig de instructies had gelezen, die vooral gingen over wat je moest doen als de pen vastliep en het ineens niet meer deed, stak ik de stekker in het stopcontact en maakte mijn eerste 3D doodle. Het lijkt wel een drol,zei onze dochter, bij wie het enthousiasme over de verpakking al was veranderd in leedvermaak over mijn weggegooide geld. Dat was meteen ook de laatste doodle: de pen liep vast en bij het doen wat het in de instructies stond besefte ik dat ik die 115 dollar kwijt was aan een onbruikbaar en slecht gefabriceerd apparaat.
Ik heb niet zo’n zin om u alle details te vertellen, maar het ding werkt volgens het principe van een lijmpistool. Daarvan heb ik er twee; die kosten ongeveer tien euro en werken allebei al jaren perfect. Hoe iemand dan een vergelijkbaar apparaat kan maken dat NIET werkt, is me een raadsel. Vooral de sluiting van het mechanisme dat je moet schoonmaken als het plastic in de pen vastloopt, is achterlijk slecht. Ik ben behoorlijk handig, maar kreeg het met moeite open en pas na TWEE UUR knoeien weer dicht. Daarbij moest ik geweld en oneigenlijke middelen gebruiken en is de pen beschadigd.
Minstens zo erg is dat het allemaal heel anders (MINDER GOED) werkt dan op de video’s. Het plastic komt veel trager uit de pen dan op de video’s, het droogt veel minder snel en hard op, het aan en uitzetten van de pen is lastig, kortom: dit is een leuk ding om te winnen op de kermis, maar niet om 115 dollar aan uit te geven.

Comments:

frits

2015-06-01 11:02:40

Het apparaat is te koop tegen elk aannemelijk bod.